Избор на телескоп

Избор на телескоп

Телескопът е много популярен подарък, особено за тези, които обичат астрологията. Той може да бъде портал към вселената и да осигури удоволствие през целия живот. Телескопът ще зарадва както малки, така и големи.

Но няма нито един "перфектен" телескоп - точно както няма такова нещо като перфектна кола. Вместо това трябва да изберете телескоп въз основа на основни интереси, начин на живот и бюджет, без значение дали го вземате за себе си или за подарък на скъп човек

Преди да направите покупка, трябва да определите какво е важно за вас. Какво най-много искате да разглеждате? Колко опитен наблюдател сте? Колко пари сте готови да похарчите? Къде ще съхранявате своя телескоп и какво да е теглото му?

Отговорете на тези ключови въпроси, запознайте се с това, което се предлага на пазара и ще сте на път да изберете телескоп, който ще ви удовлетворява дълги години напред.

Телескопът, който ще изберете, трябва да има две основни неща: висококачествена оптика и стабилен, добре работещ монтаж. И при равни други условия, големите обхвати показват повече и са по-лесни за използване от малките, както ще видим по-долу. Но не пренебрегвайте преносимостта и удобството – най-добрият телескоп за вас е този, който всъщност ще използвате.

Най-важната характеристика на телескопа е неговата апертура - диаметърът на неговата леща или огледало за събиране на светлина, често наричан обектив. Диаметърът на отвора (D) ще бъде изразен или в милиметри, или по-рядко в инчове (1 инч е равен на 25,4 мм). Като правило, вашият телескоп трябва да има най-малко 2,8 инча (70 мм) отвор - и за предпочитане повече.

По-голямата бленда ви позволява да виждате по-слаби обекти и по-фини детайли. Но добър малък обхват все пак може да ви покаже много - особено ако живеете далеч от градските светлини. Например, от тъмно място можете да забележите десетки галактики чрез оптика с отвор от 80 мм. И независимо колко светло или тъмно е небето ви, гледката през телескоп с голям отвор е по-впечатляваща от гледката на същия обект през по-малък отвор.

Разгледайте разнообразните модели телескопи в сайта ни и изберете най-доброто за вас!
В онлайн магазина Top Mall предлагаме само качествени продукти на достъпни цени, с гарантирано качество.

Ако изпитвате затруднения в подбора ви на телескоп, ние ще Ви съдействаме в избора ви. Предлагаме разнообразие от модели и гарантираме за качество, цена и бърза доставка.