Как се приготвя сок
- В съд № 2 се слагат предварително подготвените плодове.
- В съд № 4 се налива вода до около 2-3 см под горния ръб на съда.
- Съд № 3 се поставя върху съд № 4.
- Преди да започнете процеса на извличане на сок, притиснете здраво изпускателната тръба и я поставете далеч от източници на топлина.
- Към плодовете, предварително поставени в съд № 2, добавете съответното количество захар.
- Покрийте с капака съда с плодовете. Така подготвения уред поставете на източника на топлина.
- След 15-20 минути свалете щипката от изпускателната тръба и съхраненият сок налейте директно в бутилки или буркани.
Съвети за почистване на соковарка Bohmann
Съдовете се почистват с топла вода и препарат и се избърсват. Не е препоръчително да се мият с корозивни вещества или остри предмети, които биха могли да наранят повърхността им. Газовият пламък не трябва да надвишава дъното на долния съд. Съветваме да разбърквате плодовете и зеленчуците с предмети, с които няма опасност да нараните съдовете.
- Материал: Неръждаема стомана (Инокс)
- Оптимален обем: 8 литра
- Стъклен капак с отвор за пара
- Подходяща за всички видове котлони: газови, стъклокерамични, електрически, халогенни и индукционни
- Лесна за използване
- Дълъг маркуч със скоба за контрол на изтичането на сок
Части на парната соковарка:
- Стъклен капак.
- Кош за плодове.
- Събирателен съд за сок със скоба и тръба.
- Парогенератор от неръждаема стомана.