Професионална камерна вакуум машина CASO VacuChef 50 1416, (11484)

Изчерпано количество
КОД
11484
Всичко от
Гаранция 
2 години / 24 месеца
1199,00 лв.

Описание

В комплекта:

  • 30  високо-качествени плика за вакуумиране с размери (28 x 25 cm)
  • 1 запечатваща лента
  • 1 уплътнение
  • 1 един филтър
  • 1 адаптер
  • 1 маркуч за вакуумиране на кутии/буркани за вакуумиране
  • Ръководство с инструкции за употреба

ВАЖНО!

Професионална камерна вакуум машина CASO VacuChef 50 1416 РАБОТИ С ГЛАДКИ И ГОФРИРАНИ ПЛИКОВЕ И РОЛКИ.
Препоръчителна дебелина на релефните/гофрирани пликове и ролки – над 105 микрона
Препоръчителна дебелина на гладките пликове – 70-90микрона – възможно е ако пликовете са качествени да работи и с пликове с дебелина 70микрона!

Техническа спецификация на CASO VacuChef 50 1416:

Размери на камерата: 310 x 90 x 220 mm, около 4 l

Забележка!

Бързоразвалящи се храни, които са били затоплени, размразени или на стайна температура трябва да се консумират незабавно.

Преди да преминете към вакуумиране и запечатване на храни е необходимо да се спазят строги хигиенни изисквания, като измиване на ръцете и почистване на всички прибори и повърхности, които ще бъдат в контакт с храната.

Вакуумирани бързоразвалящи се храни трябва незабавно да се приберат в хладилник или фризер. Да не се оставят на стайна температура – опасност от разваляне!

Срокът на годност на сухи храни като ядки, кокос или зърнени храни, ще бъде удължен при съхранение във вакуумиран плик, в проветриво и тъмно помещение. Кислородът и топлата температура водят до гранясване на храни с високо съдържание на мазнини.

Плодове и зеленчуци, като ябълки, банани, картофи и кореноплодни зеленчуци, трябва да се обелят, преди вакуумиране, за да се удължи срока им на годност.

Някои пресни зеленчуци, като броколи, карфиол и зеле, при охлаждане отделят газове. Такива зеленчуци се бланшират предварително, преди да се вакуумират и охладят.

Основната функция на този уред е да съхранява голяма гама от храни, за да запазва свежестта, вкуса и качеството им и/или да удължава срока на годност. Като цяло вакуумната опаковка поддържа храната свежа до осем пъти по-дълго от другите традиционни методи за съхранение на храни. Опаковането в условия на вакуум намалява процеса на разваляне на хранителните продукти и спестява финансови средства.

Може да се съхраняват предварително приготвени ястия на порции или цялото количество.

Предварително храни за пикници и къмпинг пътувания или барбекюта.

Отстранява се пренатоварването на фризера.

Пакетирани храни, като месо, риба, птици, морски дарове и зеленчуци, могат да се съхраняват в хладилник или фризер.

Увеличаване на срока на годност на сухи храни, като боб, ядки и зърнени храни.

Опаковането в условия на вакуум е подходящо за пакетиране на предмети. Поддържайте чисти и сухи принадлежности за къмпинг, като кибрит, аптечки и дрехи. Съхранявайте среброто и предмети с колекционерска стойност без опасност от повреда от въздух и влага.

По време на опаковане на продукти в условия на ваккум се извлича въздуха от плика или контеймера за вакуумиране. Те остават затворени, без достъп на въздух и се спира или забавя процеса на разваляне на хранителните продукти. Вакуумираните продукти могат да се съхраняват от три до пет пъти по-дълго от обикновено съхранение. Запазват се вкусът и витамините съдържащи се в храната. По този начин хранителните продукти са защитени от изсушаване, окисляване, от бактерии и плесени. Вакуумното опаковане е процес на консервиране, който се препоръчва за пресни храни и трябва да бъде придружен от съхраняване на ниски температури. Вакуумираните продукти трябва да се съхраняват в хладилник, фризер или охладител, за да се постигнат най-добри резултати за по-дълго време. Съхранени хранителни продукти в стандартна опаковка трябва да се консумират за кратко време, в рамките на няколко часа или дни. Опаковането на хранителни продукти в условия на вакуум, се използва с цел подобряване на организацията на работа, запазване на хранителните продукти по здравословен начин и спестяване на пари.

Може да се използва в следните случаи:

  • да се опаковат хранителни продукти в херметични условия, като по този начин се удължава срока на годност на храната;
  • за приготвяне на здравословни ястия, като меню за цяла седмица,
    да запазите по-дълго марулите, зеленчуците и билките (те остават хрупкави и свежи);
  • във фризера се освобождава повече място;
  • хранителните продукти са защитени от изсушаване и окисляване;
  • процеса на мариноване е бърз и ефикасен (20 минути във вакуум са достатъчни);
  • възможно е да се опаковат месни продукти, колбаси и сирена, които преди това са били вакуумирани (ароматът се запазва);
  • спестявате пари, защото всички остатъци от процеса на готвене, могат да бъдат консервирани и консумирани по-късно;
  • всички видове плодове и зеленчуци могат да бъдат закупени през сезона, вакуумирани и съхранени на ниска температура за дълъг период от време.

Характеристики

Характеристики
КОД 11484
Каталожен номер CAS.1416
Тегло 9.000000
Производител CASO
Цвят Сив
Мощност 300 W
Гаранция 2 години / 24 месеца
Дълбочина на продукта в см. 29
Ширина на продукта в см. 36
Височина на продукта в см. 21
Срок на доставка 1 - 3 работни дни
Баркод 4038437014167
Наличност При доставчик

Оценка на потребители

Оценете:

Професионална камерна вакуум машина CASO VacuChef 50 1416, (11484)